Rosacea Produkter

Du kan använda antibiotika krämer för att lindra rodnad i ansiktet och problem med ögonen som uppstått på grund av rosacea. Antibiotika piller kan hjälpa mot finnar, och kan minska svullnad eller irritation i ögonen. Lindriga fall svarar ofta på behandling med antibiotika krämer. Men symtomen förbättras oftast snabbare med antibiotika du tar som piller eller kapslar. Långvarig användning av antibiotika kan orsaka biverkningar såsom magbesvär och infektioner. Med antibiotikabehandling förbättras symtomen vanligen på 3 till 4 veckor, med större förbättring i 2 månader. Svullna bulor på näsan (rhinophyma) svarar inte bra på antibiotikabehandling.

Läkemedel som används för att behandla rosacea är:

  • Antibiotika. Används ensam eller med ett annat läkemedel, antibiotika är de vanligaste läkemedlen läkare förskriver att behandla rosacea.
  • Isotretinoin. Läkare ordinera oftast isotretinoin bara för svår rosacea eller rosacea som inte svarar på antibiotika. Obs: Kvinnor som är gravida eller kan bli gravida ska inte ta isotretinoin på grund av risken för allvarliga biverkningar såsom missfall och fosterskador.
  • Tretinoin som är en medicin som oftast används för att behandla akne. Du kan använda den för att behandla de finnar som utvecklas av rosacea. Det är inte användbart för behandling av telangiektasi eller ansiktsrodnad.